Menu

Har ingen tro på et nytt utbrudd

Ordfører Gaute Straume Epland i Stord kommune har ikke tro på at vi nå ser starten på et nytt utbrudd. - Dette har vi foreløpig god kontroll på, sier han.

Av Egil M Solberg | 22.04.2021 13:25:55

Koronapandemi: Selv om vi får noen tilfeller av smitte noen dager, er det ingen grunn til engstelse. Det mener ordfører Gaute Straume Epland i Stord kommune.

Han viser til at smittetilfeller flest om dager har kjent smittevei og kommer fra allerede kjente nærkontakter.

– Med de smittsomme virusvariantene det er snakk om, vil det være forventet at smitten sprer seg i nære relasjoner. Derfor er det viktig med karantene og isolasjon, sa ordfører Arne-Christian Mohn til Radio Haugaland i sist uke.

Smittevernlege Teis Qvale uttalte da at vi måtte forvente sporadiske tilfeller av smitte også i tiden fremover, uten at det nødvendigvis ville være noe dramatikk i dette.

Kommunelege Jostein Helgeland sier til Haugesunds avis i dag at han er usikker på hva som nå skjer, ettersom det er såpass mange nye smittetilfeller både i Haugesund og Karmøy samtidig.

– Vi ser for oss alle utfall her. Jeg har ingen klar eller god prognose for hva dette vil føre med seg, sier kommuneoverlege Jostein Helgeland i Haugesund til avisa torsdag morgen.

For Stord sitt vedkommende er det ingen bekymring for situasjonen etter flere smittetilfeller de siste dagene, ettersom dette er snakk om nærkontakter.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: