Menu
Advokat Stian Kristensen. Foto: Carina Johansen / NTB

Har hypoteser om hva som skjedde i Tengs-saken

Ble DNA-et avsatt under drapshandlingen, eller er det mulig at det finnes en annen forklaring? Det er noe politiet nå må finne ut av.

Av Egil M Solberg | 14.06.2022 00:50:46

Birgitte-saken: Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, har lest en rekke av vitneavhørene politiet har gjort i saken. Sammen med sine forsvarere ber han nå politiet gjøre nye etterforskningsskritt, melder NRK.

TV 2 kan nå fortelle flere detaljer om hvordan forsvarerne jobber for å svekke politiets kron bevis; et DNA-funn fra den siktede mannen på Birgitte Tengs’ strømpebukse.

Tingretten har flere ganger slått fast at funnet med svært stor sannsynlighet tilhører 51-åringen. Men hvordan havnet sporet på strømpebuksa?

– Det er helt klart interessant for oss å kartlegge eventuelle kontaktpunkter mellom vår klient og Birgitte Tengs før drapshandlingen, sier forsvarer Stian Kristensen til TV 2.

Forsvareren sier til kanalen at de har noen konkrete hypoteser om hvor og hvordan Y-profilen har havnet der uten at siktede har vært i kontakt med avdøde.

– Men jeg ønsker ikke å gå inn på det nå. Vi trenger mer tid, men det er riktig at vi har flere hypoteser, sier han til TV2.

Forsvarerne er ifølge kanalen også opptatt av hvordan strømpebuksa til Tengs er blitt oppbevart for å undersøke om siktedes DNA kan ha smittet over som følge av at prøver fra 51-åringen kan ha vært på samme bevislager som klesplagget.

Flere nyheter: