Menu
Den magre hvithvalen som er strandet i elven Seiene utenfor Paris nekter å spise, ifølge redningsmannskaper. Håpet om å redde den, svinner. Foto: Sea Shepherd via AP/NTB

Håpet svinner om å redde hvithval strandet i Seinen

Hvithvalen som har forvillet seg opp i elven Seinen i Frankrike, vil ikke spise. Håpet om å redde den svinner, ifølge redningsarbeidere.

Av NTB | 08.08.2022 16:30:46

Kuriosa og kjendiser: – Den er våken, men spiser ikke, sier Lamya Essemlali, som leder organisasjonen Sea Shepherd.

Redningsarbeidere har forsøkt å mate hvalen både med frossen sild og levende ørret. Utover manglende appetitt er tilstanden til hvalen uendret.

Hvalen ble først observert i elva tirsdag. Siden fredag har den vært fanget mellom to sluser rundt 70 kilometer nord for den franske hovedstaden. Å bli værende i det varme vannet er skadelige for den i lengden, og flere forsøk på å redde hvithvalen ut har mislyktes de siste dagene.

Redningsmannskaper vurderer nå et siste forsøk på å trekke dyret ut til havet. Et annet alternativ vil være å åpne slusene i håp om at hvithvalen vil svømme mot Den engelske kanal, ifølge myndighetene.

Men å åpne slusene vil innebære risiko for at hvalen beveger seg lenger oppover mot Paris, noe som ville være enda mer katastrofalt.

(©NTB)

Flere nyheter: