reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nedskjæringene i Sverige rammer ikke ansatte i Norge. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Handelsbanken stenger 180 kontorer i Sverige

Handelsbanken i Sverige legger ned 180 av sine 380 kontorer i Sverige. 1.000 personer berøres de neste årene, skriver selskapet i en pressemelding.

Av NTB | 16.09.2020 08:38:18

Arbeidsliv: Samtidig opplyser Handelsbanken i en rpessemelding onsdag morgen at den kommer ikke til å betale aksjeutbytte til eierne i år.

Antallet filialer i Sverige skal reduseres til 200 mot slutten av 2021, og banken satser samtidig 1 milliard svenske kroner på økte IT-investeringer.

– Kundenes digitalisering har nå nådd et punkt der banken kan ta et nytt steg i sin utvikling – både på kontorene og på de digitale møteplassene, skriver Svenska Handelsbanken.

Endringene beregnes å koste banken 1,5 milliarder kroner, en kostnad som tas i regnskapets fjerde kvartal. Samtidig medregnes senkede kostnader fram mot 2022.

Nedskjæringene i Sverige rammer ikke ansatte i Norge, der Handelsbanken har 45 bankkontorer, opplyser selskapet til E24.

– Dette berører ikke Norge i det hele tatt. Vi skal ha sterke rådgivningskontorer rundt om i landet, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre.

Sverige har et annet utgangspunkt med en rekke små kontorer, påpeker han.

(©NTB)

Flere nyheter: