Menu
Lastebiler sto 31. desember 2020 klare til å kjøre om bord på fergene fra Dover til Europa. Storbritannia var 1. januar endelig ute av EUs indre marked, og i årets første måned har handelen mellom de to partene stupt, viser tall fra Eurostat. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Handelen mellom EU og Storbritannia stupte i januar

Etter fullføringen av brexit har det vært en rekordstor nedgang i handelen mellom EU og Storbritannia. Den britiske eksporten var mer enn halvert i januar.

Av NTB | 18.03.2021 12:39:08

Økonomi og næringsliv: Eksporten fra EU til Storbritannia sank med 27,5 prosent i januar, sammenlignet med januar 2020, viser nye tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat torsdag.

Britisk eksport til kontinentet raste med 59,5 prosent.

Tallene er høyere enn de som tidligere er presentert av Storbritannia, som følge av ulik metodologi.

Britiske myndigheter påpekte i forrige uke at en nedgang i handelen var uunngåelig. Men de hevdet at dette i stor grad skyldes koronapandemien og engangskonsekvensene av å forlate EUs indre marked 1. januar.

Avtalen som regulerer blant annet handel mellom de to landene, ble endelig ferdigstilt julaften i fjor. Britiske eksportører har siden klagd over at de nå møter nye barrierer i utenrikshandelen til Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: