Menu
Thorir Hergeirsson måtte se sitt lag tapte siste kamp før VM i Spania da Russland vant 29-28 søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Håndballkvinnene tapte VM-generalprøven: – Manglet ekstra boost

Norges kvinnelandslag i håndball ledet rett før slutt, men så Russland vinne 29-28 i siste kamp før VM. Det ble likevel seier i turneringen på hjemmebane.

Av NTB | 28.11.2021 18:45:56

Sport: Vinnermålet ble scoret av Anastasia Illarionova to sekunder før slutt, etter at de norske først hadde misbrukt sjansen til å avgjøre i det siste angrepet. Kristine Breistøl avsluttet i ubalanse høyt over mål.

Etter å ha knust regjerende verdensmester Nederland 36-21 torsdag og herjet med Sør-Korea etter pause på vei mot 35-23 lørdag var det skarpere motstand som ventet i den siste kampen.

Norge fikk ikke en eneste målvaktsredning i første omgang, da verken Katrine Lunde eller Silje Solberg fikk det til. Ved pause ledet russerne 15-12.

– Vi er bortskjemt med målvaktsspill, og det er uvanlig at Silje og Katrine ikke tar mer enn de gjorde i første omgang, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Godt målvaktsspill gir oss energi og kontringer, og det tar litt luven fra motspillerne. Vi manglet den ekstra boosten i dag.

– Det var hardt og tungt. Det er kjipt når man ikke kommer inn i kampen, sa hun til TV 2.

Norge samlet seg etter pause og var à jour på 18-18. Russerne rev til seg en ny tremålsledelse, men Norge utlignet også den og tok ledelsen 28-27 ved Breistøl i sluttminuttene.

Russland tok en timeout og scoret utligningsmålet et snaut minutt før slutt. Norge hadde alle muligheter til å avgjøre i siste angrep, men det var Russland som knep seieren.

Norge ble likevel turneringsvinner på målforskjell i innbyrdes oppgjør mellom Norge, Russland og Nederland, som alle endte på fire poeng.

Det var et yngre russisk lag som sto imot søndag enn det som knuste Norges OL-drøm i semifinalen i Tokyo-lekene.

Norge møter Kasakhstan i sin første kamp i VM-sluttspillet. Den spilles fredag.

Lunde var enig i at det ikke var keepernes dag.

– Vi manglet noe i alle faser i dag. Russerne er veldig gode individuelt, og vi klarte ikke helt å demme opp for dem, sa Stine Bredal Oftedal.

(©NTB)