Menu
Norge og Nora Mørk måtte slite mot Brasil i Stavanger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Håndballjentene nedkjempet Brasil i EM-generalprøven – vant 27-22

Håndballjentene klarte aldri å riste av seg Brasil, men halte i land seieren i den siste kampen før EM. Oppgjøret i Stavanger endte 27-22.

Av NTB | 30.10.2022 18:21:34

Sport: Seieren kom i Thorir Hergeirssons 300. kamp som landslagssjef for Norge. Han fikk jobben i 2009.

Brasil kom seiersløs til søndagens kamp etter å ha tapt for både Danmark og Nederland innledningsvis i firenasjonersturneringen i Stavanger. Likevel skapte brasilianerne trøbbel for Hergeirssons mannskap.

Lagene fulgte hverandre som skygger i en svært tett, jevn og tøff første omgang. Halvveis var stillingen 11-11. Kristine Breistøl kunne gitt Norge en ettmålsledelse foran omgang nummer to, men skuddet på tampen av åpningsomgangen smalt i stolpen.

Det var betegnende for et norsk lag som brente altfor mange sjanser. Forsvarsspillet var av langt bedre kvalitet.

– Det blir litt stakkato i angrep, så vi skulle gjerne hatt litt flere mål. Bakover har det sett greit ut, sa landslagstrener Tonje Larsen til TV 2 i pausen.

Brasil kjempet seg imidlertid inn i kampen igjen og reduserte den norske ledelsen til 19-20 og 20-21.

Men i avslutningen hadde Norge kvaliteten som skulle til for å avgjøre oppgjøret.

Skadeplagede Nora Mørk spilte den første omgangen søndag. I annen omgang fikk Kristine Novak sjansen i stjernespillerens rolle. Sola-spilleren takket for muligheten med å score sju mål på like mange forsøk.

De tre beste fra det innledende spillet er klar for hovedrunden og møter der de tre beste av Sverige, Danmark, Slovenia og Serbia.

Fra hovedrunden går de to beste videre til semifinale.

Etter pause fulgte lagene hverandre fram til 14-14, før Norge så ut til å feste et grep med tre raske scoringer. Silje Solberg-Østhassel bidro med viktige redninger i målet i den perioden.

Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn.

(©NTB)

Flere nyheter: