Menu
Nora Mørk og de norske håndballjentene hadde grunn til å smile i søndagens landskamp mot Frankrike. Norge feide motstanderen av banen. Foto: Stéphane Pillaud / NTB

Håndballjentene herjet med Frankrike i OL-test

Det norske kvinnelandslaget i håndball fikk en strålende gjennomkjøring og smadret Frankrike 30-21 søndag. Kampen viste at Norge er i rute før Tokyo-OL.

Av NTB | 04.07.2021 22:53:58

Sport: Oppgjøret var en reprise på EM-finalen fra desember i fjor. Den gang vant Norge med to måls margin, men søndag kveld var klasseforskjellen langt større.

Thorir Hergeirssons lag rykket tidlig ifra og ledet 17-11 til pause i Bayonne. De franske vertene hadde knapt noe som helst å komme med i store deler av første omgang.

Framover fikk Norge kontringsspillet til å sitte, og bakover var forsvaret bunnsolid.

Hergeirsson gjorde som ventet flere endringer i pausen. Fra sidelinjen kunne han fornøyd se et norsk lag som fortsatte å storme i angrep. Blant annet viste Nora Mørk at formen er inne få uker før OL. Landskampen var hennes første siden EM-gullet.

Camilla Herrem ble norsk toppscorer med seks mål. Frankrikes mestscorende var Grâce Zaadi med sju fulltreffere.

Norge møter Frankrike på nytt i Pau tirsdag. Det blir siste test før avreise til Japan. Den norske åpningskampen er mot Sør-Korea 25. juli.

I OL-håndballen har Norge to gull på kvinnesiden. Titlene kom etter hverandre i 2008 og 2012.

(©NTB)