Menu
Håndballjentene ble hedret med vannsalutt da de ankom Gardermoen etter å ha vunnet EM-gull. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballjentene hedret med vannsalutt på Gardermoen

De nybakte norske EM-gullvinnerne i håndball landet på Gardermoen mandag formiddag. Der fortsatte feiringen av EM-gullet med vannsalutt.

Av NTB | 21.12.2020 11:38:05

Sport: De uslåelige håndballjentene tok hjem en knallsterk EM-tittel med seier over Frankrike i finalen i danske Herning søndag.

Feiringen startet i EM-boblen på hotellet i Danmark natt til mandag, der Camilla Herrem dro i gang «Tore Tang»-sangen. Vel hjemme i Norge dagen etter ble gulljentene hedret da flyet deres landet.

Ved ankomst på Gardermoen ble flyet med de norske håndballjentene geleidet under en bue med vann fra to brannbiler, også kjent som en vannsalutt.

Markeringen er opprinnelig blitt brukt for å hedre pensjonerte piloter eller flygeledere, men håndballjentene har ingen planer om å gi seg i jakten på gull.

I juli og august skal det kjempes om OL-gull dersom håndballjentene kvalifiserer seg i mars, men før det skal feiringen av EM-gullet fortsette på norsk jord.

Gullet var Thorir Hergeirssons sjuende i EM, VM og OL som trener for de norske håndballjentene. Det er ett gull mer enn den legendariske landslagstreneren Marit Breivik endte opp med.

(©NTB)

Flere nyheter: