Menu
Jonas Wille fra da han ble presentert som Norges landslagssjef i håndball for menn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Håndballguttas VM-gruppe er klar: – Ingen hvileputer

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VM for menn. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef.

Av NTB | 02.07.2022 19:46:07

Sport: Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM arrangeres av Polen og Sverige i januar neste år.

Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned.

Norge spiller i gruppe F og gjør unna det innledende gruppespillet i Krakow. Nord-Makedonia blir første motstander 13. januar. Deretter venter Argentina og Nederland henholdsvis to og fire dager senere.

– Vi kunne hatt en bedre trekning. Denne er medium, og ingen av lagene er noen «hvilepute» slik det kan være i et VM. Men vi har gode muligheter til å komme videre i mesterskapet. Dessuten kan det være greit å kjenne på temperaturen helt fra starten av, sier landslagssjef Wille til handball.no.

De tre beste fra hver gruppe går til hovedrunden. Der krysser Norge mot gruppe E med Tyskland, Qatar, Serbia og Afrikas femte lag i VM (afrikamesterskapet starter senere i måneden).

– Det kunne vært verre, så jeg er ganske fornøyd og tror vi har gode muligheter for avansement. Men det blir ingen enkle kamper, så det er viktig å ha en sterk tropp uten skader og alle gutta i form når det drar seg til, mener Wille om veien videre etter gruppespillet.

Norge røk 26-31 for Spania i kvartfinalen i fjorårets verdensmesterskap. Det ble norske VM-sølv i 2017 og 2019.

Gruppe B: Frankrike, Polen, Saudi-Arabia, Slovenia

Gruppe C: Sverige, Brasil, Afrika 2, Uruguay

Gruppe D: Island, Portugal, Ungarn, Sør-Korea

Gruppe E: Tyskland, Qatar, Serbia, Afrika 5

Gruppe F: Norge, Nord-Makedonia, Argentina, Nederland

Gruppe G: Afrika 1, Kroatia, Afrika 3, USA

Gruppe H: Danmark, Belgia, Bahrain, Afrika 4

Finalen spilles i Stockholm 29. januar.

Østfoldingen ble tidligere i sommer ansatt som erstatter for Christian Berge. Kontrakten hans som norsk landslagssjef strekker seg til 2026.

Gruppe A: Spania, Montenegro, Chile, Iran

(©NTB)

Flere nyheter: