Menu
Sander Sagosen i EM-kampen i håndball mot Polen. Foto: Annika Byrde / NTB

Håndballgutta satte EM-rekord: – Vanskelig å slå om vi spiller slik

De norske håndballgutta er med for fullt i jakten på EM-semifinale etter 42-31 over Polen. Sander Sagosen herjet før pause da Norge leverte en sterk kamp.

Av NTB | 20.01.2022 22:37:24

medisin og helse: 42 scoringer er ny rekord i et EM-sluttspill.

– Presterer vi som i dag så skal de fleste lag få problemer med å slå oss. Vi skal ta med oss godfølelsen og de gode tingene vi gjorde i dag og spille en ny god kamp mot Tyskland i morgen, sa Sagosen til NTB.

– Det var fantastisk angrepsspill i dag. Vi har sett det på trening, og endelig kom ketsjupeffekten i kamp. Det ble gjort gode vurderinger, ballen fikk gå, og vi kom til gode muligheter. Vi spilte på oss selvtillit i dag, det er ikke tvil om det, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

På stillingen 8-6 til Norge sendte polakkene inn sitt tyngste skyts. Linjespilleren Kamil Syprzak veier 127 kilo fordelt på 207 centimeter. Men det hjalp ikke så mye med en bamse på banen i angrep. Norge løp fra polakkene gang på gang og gikk opp til 10-6 og 14-9.

Det grepet klarte ikke Polen å riste seg løs fra. I stedet kastet spillerne bort en rekke baller som ga «enkle» norske scoringer. Ved pause sto det 21-15.

Norge hadde 75 i uttellingsprosent (Polen 52) i 1. omgang og vant keeperkampen (29-17 i prosent) selv om ingen av målvaktene storspilte.

– Dette var artig. Vi gikk utpå med en helt annen tenning og intensitet, og vi spilte riktig fin håndball. Kontrafasen satt som i gamle dager, sa han.

Kantspillerne fra Aalborg, Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, hadde også en morsom kveld med mange mål. Barthold ble norsk toppscorer med ti mål. Barthold stoppet på åtte.

Tendensen fortsatte i andreomgangen, og etter hvert ga Polen mer eller mindre opp.

Etter at alle lag har spilt to kamper, er Spania alene på topp med fire poeng. Norge, Sverige, Russland og Tyskland har to, mens Polen står på null.

De to beste går videre til semifinale, men det gjenstår tre kamper for alle lag før de plassene deles ut. Norge møtte høyst sannsynlig den klart enkleste motstanderen først i hovedrunden.

Fredag venter koronaherjede Tyskland. Tyskerne var uten sjanser mot tittelforsvarer Spania (23-29-tap) torsdag, men sparte litt på kreftene mot slutten.

– Tyskland har enorm bredde og mange gode spillere å ta av. Det blir ikke lett, men nå er vi der vi skal være. Vi spiller god håndball, sa Sagosen til NTB.

Hittil har Norge sluppet helt unna smitte, som et av svært få lag. Helt annerledes er det hos tyskerne.

– De spiser alene, dusjer alene, er alene på rommet hele dagen. Vi lever omtrent som vanlig. Vi er ekstremt dyktige på smittevern og må fortsette med det, sa Sagosen til NTB.

I den norske gruppen foregår den aller største kampen innenfor spillerhotellet rett i nærheten av EM-hallen. Der kjemper alle seks lag for å unngå eller begrense sykdomstilfeller.

Hittil har Norge klart det i særklasse best.

Sander Sagosen scoret åtte spillemål på ni forsøk før pause. Han stoppet på ni mål og ble kåret til banens beste.

– Det kjentes veldig bra. Det slapp litt for veldig mange, og vi fikk spille akkurat slik håndball vi ønsker. Vi sto hardt og godt i forsvar og fikk løpt på polakkene, sa lagkaptein Christian O’Sullivan til TV3.

Torsdag haglet det inn meldinger om nye EM-spillere med positiv koronatest. Det nærmer seg 70 mann siden mesterskapet startet torsdag forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: