Menu
Håndballpresident Kåre Geir Lio (fra venstre), NHFs generalsekretær Erik Langerud og Stine Bredal Oftedal etter VM i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB

Håndballforbundet tar opp kampen mot «sexistiske og diskriminerende» drakter

Norges Håndballforbund (NHF) krever både økonomisk utjevning, nye EM-retningslinjer for dommere og farvel til «sexistisk» bekledning i sandhåndball.

Av NTB | 22.04.2021 18:34:08

Sport: NHF har lagt fram tre forslag til kongressen til Det europeiske håndballforbundet (EHF). Den tar til fredag.

1: NHF vil ha dommere av begge kjønn i senior-EM. Kamplederne skal ha dokumentert kvalitet som gir dem rett til å delta. I det siste mesterskapet for kvinner (EM i fjor) var det bare kvinnelige dommere. Dette pekte mange håndballkjennere på og mente at det ikke gir god nok kvalitet.

2: NHF ønsker markant utjevning av de økonomiske rammene i Champions League. Der har herreklubbene i dag er klart forsprang. NHF vil at betingelsene skal være like i løpet av fem år og at en del midler skal overføres til deltakere i kvinneklassen i alle E-cuper.

3: NHF krever endringer når det gjelder jentenes drakter i sandhåndball. NHF mener dagens draktpålegg er «sexistisk, diskriminerende og ekskluderende» og at det ikke er med på å øke rekrutteringen.

(©NTB)

Flere nyheter: