reklame for smiaa
Menu
Norges Sander Sagosen mellom Frankrikes Romain Lagarde og Frankrikes Adrien Dipanda under EM. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Håndball-VM: Norge starter knallhardt mot rival Frankrike

Sander Sagosen og hans norske lagkamerater åpner VM-sluttspillet i Egypt mot Frankrike 14. januar.

Av NTB | 10.09.2020 15:38:14

Sport: – Dette er vel som normalt. Det var litt kjipt å få Frankrike fra pot tre, men ellers er gruppen fin. Det er perfekt å møte en så sterk konkurrent tidlig i VM. Dette blir bra, sier Sagosen til NTB.

Norge har tapt finalen i de to siste VM-sluttspillene. Det skjedde mot Frankrike (2017) og Danmark (2019). Begge disse kampene gikk på hjemmebane for lagene som slo Norge, henholdsvis i Paris og Herning.

Det er også klart at Norge spiller sine tre første kamper i en hall rett ved Giza-pyramidene. Norge møter et lag fra Nord-Amerika 16. januar og avslutter mot Østerrike 18.

De tre beste går til hovedrunden. Den spilles i perioden 21. – 25. januar. Går Norge dit, venter fortsatt kamper i Giza-området.

De to beste fra fire hovedrunde-grupper er klar for kvartfinaler.

Regjerende verdensmester Danmark havnet i gruppe med Bahrain, Kongo og Argentina.

Spania, som vant EM i januar, møter Brasil, Polen og Tunisia. Spanjolene er storfavoritt til å vinne gruppen.

Det er første gang 32 nasjoner skal delta i sluttspillet. Det arrangeres i perioden 14. til 31. januar.

Norge stilles mot Frankrike i gruppespillet i mesterskap for fjerde gang på rad. Franskmennene var seedet på nivå tre og ansett som det desidert tøffeste mannskapet fra den gruppen.

(©NTB)

Flere nyheter: