Menu
Christian Berge og Norge kom seg til kvartfinale i VM foran TV-skjermen. Foto: Petr David Josek / POOL / NTB

Håndball-VM lever videre for Norge: Fransk toppkamp ga norsk kvartfinale

Norges håndballgutter fikk VM-hjelpen de trengte av Frankrike. Det blir norsk cupspill mot enten Spania eller Ungarn onsdag.

Av NTB | 24.01.2021 22:09:03

Sport: Etter 35-33-seieren over Island, var Norge avhengig av fransk bistand for å komme til kvartfinalen.

Seier eller uavgjort for Frankrike var det Norge håpet på. Portugal lå under 12-16 ved pause. Frankrike leverte VM-beste og kjørte hardt på hele veien til 32-23-seier.

Det var også med på å gi det franske laget en psykologisk fordel foran OL-kvalifiseringen i mars der lagene igjen møtes.

Portugiserne var avhengig av seier for å sende Norge ut av VM og selv gå videre. Skuddene var ofte altfor dårlige til at laget kunne få resultatet det trengte.

Mandag kommer svaret på hvem Norge spiller mot onsdag. Spania er regjerende EM-mester og en total marerittmotstander for Norge. Spanjolene har 18 strake triumfer over Norge med seg inn i VM. I 1997 kom den hittil siste norske seieren over Spania.

Norge får en hviledag mer enn motstanderen før kvartfinalen.

Norge slo Island etter en kamp med full fart og tamt forsvarsspill. Keeper Kristian Sæverås kom inn fra start i 2.-omgangen og utgjorde en forskjell med flere viktige redninger. Så kjørte Norges tropp en kort busstur, og en del av spillerne fikk med seg 2. omgang av Frankrike – Portugal.

For Norge venter om ikke lenge en svært overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane i mars. Der er Chile. Brasil og Sør-Korea motstandere, og de to beste får OL-plass.

Det skal svært mye til for at det ikke blir et norsk herrelag i håndball i Tokyo – om lekene blir arrangert – i juli og august.

Danmark og Sverige (som har norsk trener i Glenn Solberg) er også klare for kvartfinale.

Åpningstapet mot Frankrike kunne blitt kostbart for Norge. Her spilte sykdomsforfallet til Christian O’Sullivan trolig kraftig inn. Med ham på banen, ville det høyst sannsynlig ikke blitt norsk nederlag. Kampen endte 24-28.

(©NTB)

Flere nyheter: