Menu
Vipers-spiller Nora Mørk (t.v.) og Storhamars Kristin Venn i duell under andre kamp av håndballsluttspillet for kvinner lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Håndball: Vipers slapp med skrekken mot Storhamar – vant sluttspillfinalen i strake kamper

Vipers holdt på å snuble borte mot Storhamar i 2. kamp av finalene i håndballsluttspillet for kvinner. Fem raske mål i 2. omgang sikret 24-17-seier og gull.

Av NTB | 28.05.2022 21:00:57

Sport: I første kamp på tirsdag hadde Vipers stålkontroll på Storhamar og tok en kontrollert 29-23-seier. Det var mye takket være en god Katrine Lunde i Vipers-buret. På hjemmebane lørdag slo derimot Storhamar bedre ifra seg.

Lagene fulgte hverandre tett og fem minutter før pause sto lagene likt med 11–11. En rekke angrepsfeil fra Storhamar gjorde likevel at Vipers kunne gå i garderoben med en 14-11-ledelse.

Storhamar hadde spesielt problemer med å stoppe tsjekkiske Jana Knedlíková, som gikk til pause med fire mål i protokollen.

De første ti minuttene etter hvilen ble en stillingskrig mellom de to lagene. Kun Nora Mørk (Vipers) og Ane Høgseth klarte å notere seg for scoring. Vertene utnyttet et sjansesløsende Vipers ved to kjappe mål fra Kristin Venn, som sørget for 14–15 halvveis i omgangen.

Det satte tydelig en støkk i mannskapet til Ole Gustav Gjekstad, som svarte med fem strake mål på seks minutter. Det hjalp ikke at Storhamar gjorde flere angrepsfeil. Etter å ha gått opp i 21-15 sju minutter før full tid, kontrollerte gjestene inn seieren. Ved siste fløytesignal sto det 24-17.

(©NTB)