Menu
Moa Högdahl og Viborg er klar for finale i europaligaen i håndball. Foto: Annika Byrde / NTB

Håndball: Viborg til finale i europaligaen

Moa Högdahl, Tonje Enkerud og resten av Viborg er finaleklare i europaligaen i håndball. Der møter de Bietigheim, som slo ut Ingvild Bakkeruds Herning-Ikast.

Av NTB | 14.05.2022 19:46:33

Sport: Enkerud scoret én gang for Viborg, mens Högdahl ikke havnet i målprotokollen i 28-24-seieren mot Baia Mare. Resten av laget gjorde likevel jobben som trengtes for å sikre finaleplass på hjemmebane. Turneringen spilles i lagets egen storstue.

Viborg ledet 16-13 til pause og ga aldri fra seg initiativet.

Bakkerud har med seg Vilde Johansen som norske innslag på laget fra Herning. De tok seg til Final4-helgen på «hjemmebane», men må ta til takke med kamp om tredjeplassen søndag.

Bietigheim kom best ut av startblokkene og ledet med 14-12 til pause. I annen omgang ble det svært spennende mot slutten. Herning-laget kom tilbake til 33-33 da det gjensto kun et halvminutt av kampen, men med ti sekunder igjen ble Karolina Kudlacz-Gloc matchvinner for tyskerne.

Bakkerud var sentral for det danske laget, men hennes sju mål holdt ikke til finaleplass. I kampen om tredjeplassen møter de rumenske Baia Mare.

Både bronsekampen og finalen spilles søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: