Menu
Cristina Neagu scoret 12 mål da Romania sikret EM-plass med seier i direkte duell med Østerrike. Alle de 16 sluttspilldeltakerne er nå klare. Foto: Vidar Ruud / NTB

Håndball: Romania og Kroatia tok de siste EM-billettene

Romania og Kroatia knep søndag de to siste billettene til kvinnenes EM-sluttspill i håndball i november. Dermed er alle 16 lag klare før torsdagens trekning.

Av NTB | 25.04.2022 00:04:32

Sport: Kroatia sørget for det med 33-30-seier over Tsjekkia. Det betyr at verken tsjekkerne eller Ukraina har anledning til å knipe 2.-plassen når (eller om) de spiller sine utsatte kamper i juni.

Hadde Kroatia avgitt poeng, ville kampen om den 16. og siste plassen i sluttspillet vært åpen fortsatt. Valentina Blazevic var avgjørende for kroatene med ni scoringer i Porec.

Romania og Østerrike møttes en time tidligere i Ramnicu Valcea til direkte duell om 2.-plassen bak Danmark i gruppe 2, og vertene vant den 38-29 etter 12 scoringer av Cristina Neagu.

Tittelforsvarer Norge var i likhet med vertslandene Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro direkte kvalifisert. I tillegg er Polen, Danmark, Nederland, Frankrike, Ungarn og Sverige EM-klare som gruppevinnere i kvalifiseringen, Sveits, Romania, Tyskland, Kroatia, Spania og Serbia som toere.

Polen, Danmark og Nederland gikk gjennom kvalifiseringen uten poengtap.

(©NTB)