Menu
Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballjentene kan få en tøffere OL-kvalifisering enn først antatt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Håndball: Ny motstander for Norge i OL-kvalifiseringen etter avhopp

Norges OL-kvalifiseringsgruppe i kvinnehåndball kan bli tøffere enn antatt. Nord-Korea stiller etter det NTB erfarer ikke opp

Av NTB | 10.01.2020 12:25:23

Sport: Nordkoreanerne skal nylig ha gitt beskjed om at deres lag ikke kommer til å delta i turneringen. Den spilles i Podgorica i Montenegro 20.-22. mars.

Montenegro, Romania og Norge er de tre andre lagene. De to beste får OL-billett.

Det er Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som styrer OL-kvalifiseringen. Forbundet vil ikke bekrefte Nord-Koreas bortfall. IHF har ved noen få tidligere anledninger delt ut frikort til «store» håndballnasjoner. Dette hjalp Norge til herre-VM i 2017 der det endte med norsk sølv.

Det skal foreløpig være uklart hvilken nasjon som kommer inn og tar Nord-Koreas plass, men det kan bli snakk om et europeisk lag med godt nivå. Tyskland og Danmark er i så fall trolig aktuelle kandidater.

Skulle IHF følge sin opprinnelige plan, ligger Kasakhstan (nummer 22 i siste VM) godt an til å spille i Norges pulje.

De to andre OL-kvalifiseringene ser slik ut:

Spania (vert), Sverige, Argentina og Senegal.

Russland, Serbia, Ungarn (vert) og Kina.

Fra tidligere er Japan, Sør-Korea, Nederland, Brasil, Frankrike og Angola klare for OL-turneringen der tolv lag deltar. Den spilles i perioden 26. juli – 9. august.

(©NTB)

Flere nyheter: