Menu
Nærbøs Tord Haugseng (t.h.) i duell med Baia Mares Robert Nagy. Foto: Carina Johansen / NTB

Håndball: Nærbø på vei mot historisk triumf i europacupen

Nærbø er i posisjon til å gå helt til topps i sin første sesong i europacupen. I første finalekamp ble Baia Mare slått 29-25.

Av NTB | 21.05.2022 18:46:05

Nærbø spilte sin første europacupkamp noensinne da italienske Raimond Sassari kom på besøk i oktober i fjor. Nå har laget fra Jæren mulighet til å gå helt til topps i europacupen.

Baia Mare er normalt sett sterkest på hjemmebane, så Nærbø var ute etter å få best mulig utgangspunkt i første finalekamp. Firemålsledelse kan bli gull verdt når returoppgjøret går i Romania om en uke.

I semifinalen ble Alingsås slått med seks mål i Romania, etter å ha tatt en tremålsseier hjemme i Sverige. Nærbø slo ut Drammen i semifinalen.

– Vi er kjempefornøyd med at vi klarer å vinne så godt mot et så bra lag. Det er ikke mange lag som vinner borte mot Baia Mare, men vi får ta de mulighetene vi får. Vi har alltid troen på at vi skal vinne, men det blir en heksegryte der nede, sa Andreas Horst Haugseng til Viaplay.

Han scoret fem mål og ble kåret til Nærbøs bestemann.

22-åringen jobbet også knallhardt i forsvar, akkurat som han lovet før den historiske europacupdebuten i høst.

– Det er det vi lever av her på Nærbø, det er blod, snått og juling. Det er et slagord som vi alltid har hatt, siden vi spilte sammen i 2. divisjon. På banen skal du gi blod, snått og juling, sa han til TV 2 da.

Neste helg må det leveres på samme nivå i returoppgjøret i heksegryta til Baia Mare.

To kjappe mål av Haugseng gjorde at Nærbø kunne ta pause med tremålsledelse 15-12. Midtveis i 2, omgang var ledelsen på fem mål (23-18).

Høyrekant Tord Aksnes Lode gjorde en solid innsats og kontret blant annet inn 23-18-målet da Nærbø var i undertall.

Europacupen er på nivå tre i EHFs turneringssystem. Den er rangert bak mesterligaen og europaligaen, og turneringen er ikke åpen for lag fra de ni høyest rangerte nasjonene.

Hans søskenbarn, kantspilleren Tord Haugseng, ledet an i målstatistikken i finalekampen, som ble spilt i Stavanger foran drøyt 4000 tilskuere. Han prikket ni mål, blant annet lekre kanoner i krysset og flygere.

Etter en jevnspilt første omgang, skrudde Nærbø opp tempoet like før pause. De siste fem minuttene av omgangen endte uten mål for Baia Mare.

(©NTB)

Flere nyheter: