Menu
Molde-trener Helle Thomsen så onsdag laget sitt tape hjemme mot Fredrikstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håndball: Fredrikstad sikret sluttspillplass

Fredrikstads håndballkvinner sikret seg plass i sluttspillet med en sterk borteseier over Molde i siste serierunde. Jentene fra plankebyen vant 31-27.

Av NTB | 11.03.2020 21:01:59

Sport: Fredrikstad-spillerne kom til Molde vel vitende om at poeng ville sikre plass i sluttspillet. Den oppgaven klarte Eirik Haugdals mannskap med glans. De reiser hjem med to poeng i bagasjen.

Borte mot Molde, som for lengst hadde sikret seg sluttspillplass, sto det 14-14 til pause. Ti minutter etter hvilen ledet Fredrikstad med fire mål, en ledelse Molde ikke klarte å hente inn. Fire mål ble også differansen ved kampslutt.

Oppsal, som ikke spilte onsdag kveld, håpet nok i det lengste på hjemmeseier. Da hadde de hatt en teoretisk mulighet til å ta plassen. Nå ender de opp på 9.-plass, uansett utfall i den utsatte kampen mot bunnlaget Gjerpen.

Serietoer Storhamar så ut til å smadre Byåsen på plassen bak da de i annen omgang ledet med ti mål. Men Mjøslaget slapp foten av gassen og vant til slutt kun med fire mål, 33-29.

Sola, som må belage seg på kvalifiseringsspill for å berge plassen i eliteserien hadde Tertnes i kne lenge, men klarte likevel ikke å hente poeng. Til pause ledet gjestene 19-15, men Tertnes snudde og vant til slutt 34-31.

Fana slo nedrykksklare Follo 33-25, mens serievinner Vipers Kristiansands møte med Aker er utsatt på grunn av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: