reklame for smiaa
Menu
Henny Reistad er ventet å bli en av de store profilene under EM på hjemmebane i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håndball: Danmark krever EM-garanti – åpner for å si nei

Det danske håndballforbundet åpner for å si nei til å arrangere EM sammen med Norge dersom de ikke får garantier mot økonomiske tap.

Av NTB | 31.07.2020 09:32:50

Sport: Norge og Danmark arrangerer i fellesskap EM i håndball for kvinner i desember. Fra før er det klart at koronapandemien setter begrensninger på antall arrangørsteder og trolig også på hvor mange tilskuere som kan slippes inn på kampene.

Men nå sier det danske håndballforbundet at de kan komme til å be det europeiske forbundet (EHF) om å bli tatt av som arrangør.

– Vi vil gjør alt for å få dette gjennomført. Men det skal samtidig henge sammen økonomisk, sier president Per Bertelsen i det danske forbundet (DHF) til avisen B.T.

– Vi kommer til å finne løsninger i en eller annen form, sier han.

Lio sier det i disse dager er samtaler med en rekke aktører for å sikre ekstraordinære tilskudd for å kunne avvikle mesterskapet uten å bli sittende med millionunderskudd i ved juletider.

– Da sier det seg selv at vi må finne andre måter å håndtere dette på. Vi jobber nå med å sy sammen et opplegg som er ansvarlig og som gjør det mulig å arrangere, sier Lio.

Hoveddelen av mesterskapet skal gå i Norge. I juni ble det klart at det jobbes mot å ha kun ett arrangørsted, enten i Oslo-området, Stavanger eller Trondheim. Økonomiske og praktiske avklaringer skal være på plass i løpet av august eller i begynnelsen av september.

President Kåre Geir Lio i Norges Håndballforbund (NHF) vedgår overfor NTB at mye skal på plass for å sikre økonomien i mesterskapet. Uten ekstraordinære tilskudd kan det gå mot et underskudd på 20 millioner kroner bare for den norske arrangøren. Lio sier at det er helt uaktuelt for NHF å sette seg i en slik situasjon, men understreker at han ikke tenker i retning av avlysning.

Både lokale, regionale og sentrale myndigheter – samt EHF – er bedt om å bidra med penger ettersom billettinntektene trolig ikke vil bli på normalt nivå på grunn av koronasituasjonen. I en normalsituasjon ville tribuneinntektene utgjort 90 prosent av omsetningen.

(©NTB)

Flere nyheter: