Menu
Vetle Eck Aga er under utredning etter å ha opplevd plutselig økt pulsslagnivå. Foto: Annika Byrde / NTB

Håndball-Aga utredes etter hjertetrøbbel under kamp

Den norske landslagsspilleren i håndball Vetle Eck Aga er innlagt på sykehus etter å ha fått hjerteflimmer mens han var på banen.

Av NTB | 09.05.2022 06:46:02

Sport: Det var under en sluttspillkamp i Sverige for Sävehof torsdag han fikk plutselig forhøyet hjerteslagfrekvens. Den ikke ville gi seg.

Det gjorde at han ikke kunne fortsette å spille. Han har vært til utredning på sykehus siden, melder avisen Göteborgs-Posten ifølge Aftonbladet.

– Jeg har gjennomgått ultralyd, avgitt blodprøver, tatt EKG-test og alt. Det er noen verdier i blodprøvene som viser tegn på at det er en form for skade på hjertemuskelen eller noen celler. Det kan være snakk om en betennelse eller et lite infarkt. Det er uklart, sier Aga til GP.

Han fikk sitt gjennombrudd med landslaget under EM i januar.

Aga ble innlagt på sykehus etter at Sävehof kom hjem fra bortekampen torsdag og har vært utredet siden. Han sier selv at han blir på sykehuset noen dager til.

– Jeg er i trygge hender og har det bra. Jeg er glad jeg avbrøt kampen, for man vet ikke hvordan det kunne gått om jeg ikke hadde gjort det, sier Aga.

(©NTB)

Flere nyheter: