reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Marianne Sivertsen Næss er ordfører i Hammerfest kommune. Situasjonen er uavklart, sa hun på lørdagens pressekonferanse. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hammerfest venter flere positive prøvesvar – innfører tometersregel

Det er registrert fem nye koronasmittede i Hammerfest kommune det siste døgnet. Alle er helsepersonell. Kommunen tror flere er smittet.

Av NTB | 17.10.2020 14:38:36

Medisin og helse: Det opplyste ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) på en pressekonferanse lørdag. Tolv personer i Hammerfest kommune har til nå fått påvist koronasmitte.

– Ti av dem er helsepersonell, én er innlagt, og én er servitør. Siden sist er 119 i karantene. 60 av dem i Finnmarkssykehuset og 59 ute i kommunen, sa Næss.

Næss opplyste at det ventes mange svar i løpet av helga, og kommunen forventer at flere tester positivt. Smittesituasjonen gjør videre at kommunen har valgt å innføre en tometersregel. Den nasjonale oppfordringen er én meter.

– Med to meter er det mindre sjanse for smitte, sa ordføreren.

Tidligere på dagen ble det klart at Hammerfest sykehus får hjelp fra andre sykehus i Helse nord for å sikre drift og bemanning etter at flere ansatte er koronasmittet eller i karantene.

Skolene og barnehagene i Hammerfest vil fortsatt holde åpent som planlagt. Kommunen holder ny pressekonferanse søndag klokka 14 om det ordføreren kaller en uavklart situasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: