reklame
Menu
Hammerfest har fortsatt det høyeste smittetallet i landet. Sykehuset i Hammerfest innførte i forrige uke innleggelsesstopp for å redusere smittespredningen. Foto: Tor Even Mathisen / NTB

Hammerfest fortsatt rødest i Korona-Norge

I løpet av helgen er fire pasienter friskmeldt fra covid-19-smitte i Hammerfest. Med 28 bekreftede smittede er kommunen fortsatt rødest i Norge.

Av NTB | 26.10.2020 10:23:15

Medisin og helse: 28 smittetilfeller betyr at Hammerfest nå har et smittetall på 244,6 per 100.000 innbyggere, noe som gir kommunen det høyeste smittetallet i landet.

Bare Oppdal og Gol er i nærheten, med smittetall på henholdsvis 200 og 217.

– Det lokale smitteutbruddet vi nå ser i Hammerfest, påvirker oss alle, både innbyggere og næringsliv. Dette er en alvorlig og fortsatt uoversiktlig situasjon, sier ordfører Marianne Sivertsen Næss i Hammerfest til Altaposten.

Kommunen tar foreløpig ingen særskilte lokale grep, men følger den nasjonale strategien for smittevern. Alle helseinstitusjoner i kommunen er foreløpig stengt i 14 dager.

Sykehuset i Hammerfest, som innførte innleggelsestopp 23. oktober, har mandag morgen 20 bekreftede ansatte med covid-19-smitte. Det opplyser Finnmarkssykehuset HF i en pressemelding.

For de første ansatte ved sykehuset er karantenetiden nå over, og mange har kommet tilbake på jobb. Antallet ansatte i karantene vil derfor gå ned raskt de første dagene denne uka. Mandag morgen er det registrert 12 ansatte i karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: