Menu
HamKam-spillerne feirer Vegard Kongsros 1-0-mål mot Sandefjord. Foto: Lise Åserud / NTB

HamKams tok sin første eliteserieseier på over 13 år

Det ble full påskejubel på Briskeby da HamKam slo Sandefjord 3-0 og tok sin første seier etter opprykket til Eliteserien. Backen Vegard Kongsro ble matchvinner.

Av NTB | 18.04.2022 20:04:34

Sport: 3-0-seieren var av det fortjente slaget i en kamp der HamKam styrte spillet og skapte det meste av sjanser.

Etter en ganske god Sandefjord-åpning tok vertene over styringen, og den første scoringen satt etter 41 minutter. Ballen ble lempet inn i feltet flere ganger, og Kongsro stanget den i mål.

– Det er deilig å ha flere målscorere. Vi skapte mange sjanser i dag, og jeg synes det er en fullt fortjent seier, sa Jakob Michelsen til Discovery etter sin første tellende seier som HamKam-trener.

– Vi har en målsetting om å berge plassen, og det er klart det er forskjell på ett og fire poeng etter tre kamper, la dansken til.

– Det var ikke en bra dag på jobb i dag. Skuffende. Vi må bare analysere kampen og tenke på den neste. Vi har 27 kamper igjen, og vi skal tro på oss selv og vår spillestil, sa Mohamed Ofkir.

Sandefjord har tre poeng etter seier i serieåpningen og to tap deretter.

Fire minutter senere stanget Jonas Enkerud inn 3-0 fra en corner.

– Det var deilig å score, men det viktigste var tre poeng, sa Kurucay.

HamKams forrige seier i eliteserien kom mot Lyn (3-2) 19. oktober 2008, da hedmarkslaget rykket ned.

I neste runde skal HamKam spille borte mot poengløse Kristiansund, mens Sandefjord tar turen til Drammen og Strømsgodset.

Sandefjords William Kurtovic sa i pausen at bortelaget måtte bli mer presist i pasningsspillet og heve seg flere hakk, men HamKam var det beste laget også etter hvilen.

Etter et par misbrukte sjanser ble det 2-0 til HamKam på et pent langskudd av Hasan Kurucay i det 77. minuttet.

(©NTB)

Flere nyheter: