Menu
HamKam kunne for første gang på ni kamper ferie en seier etter de slo Haugesund 1-0 på hjemmebane. Foto: Geir Olsen / NTB

HamKam stoppet marerittrekken – første seier på ni kamper

HamKam tok en etterlengtet seier med 1-0 over Haugesund på hjemmebane i Eliteserien søndag.

Av NTB | 28.08.2022 20:01:32

Sport: – Jeg har ikke rukket å få smakt så mye på denne karamellen enda, men jeg er ganske sikker på at den neste uken blir ganske fin, sa HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery.

For å finne sist gang HamKam kunne rekke hendene i været og slippe jubelen løs, måtte vi helt tilbake til 26. juni. Da ble Sarpsborg slått 3-2 på Briskeby.

Siden sto «Kameratene» med fem uavgjort og tre tap på de åtte siste kampene i Eliteserien. Regner vi med cupkampen mot Tromsø de tapte på straffer, hadde ikke HamKam vunnet på ni strake kamper.

– Det kjennes veldig bra ut. Det var en veldig viktig seier for oss. Det er en jevn og tett kamp hvor begge lag har sjanser. Vi klarer å holde nullen, og da vinner vi, sa Sjølstad.

– Det var fantastisk. Han spilte i en ny posisjon, og det ble en suksess. Og så er det selvfølgelig deilig når han scorer, la Michelsen til.

HamKam var nære å doble ledelsen etter 63 minutter da Amin Nouri fyrte av innenfor 16-meteren. Dessverre for vertene stoppet Egil Selvik skuddet.

Begge lag kom seg til flere sjanser, men da dommeren blåste av kampen, kunne HamKam endelig slippe jubelen løs.

– Det er en fantastisk følelse. Det er ubeskrivelig hvor godt det smaker. Det var fantastisk. Vi jobber hardt for hverandre og vi får tre poeng til slutt, sa HamKam-stopper Hasan Kurucay.

HamKam går med det forbi Tromsø, Sandefjord, Aalesund og Haugesund og legger seg inn på 9.-plass på tabellen med 23 poeng etter 20 serierunder. FKH følger en plass og ett poeng bak.

Det så Fredrik Sjølstad seg lei på og banket inn sitt første mål i Eliteserien for HamKam etter å ha plukket opp en annenball.

Ti minutter senere var det gjestene sin tur til å teste Nicholas Hagen. Julius Eskesen stanget et innlegg i retning mål, men Hagen klarte akkurat å redde ballen unna.

(©NTB)

Flere nyheter: