Menu
HamKam spillerne kunne juble etter å ha sikret en «livsviktig» seier hjemme mot Jerv. Foto: Geir Olsen / NTB

HamKam med «livsviktig» seier – vant 2-1 hjemme mot Jerv

HamKam tok ett skritt i retning forlenget eliteseriekontrakt da Jerv ble slått 2-1 hjemme søndag.

Av NTB | 02.10.2022 19:01:19

Sport: – Det kan vise seg å være livsviktig, så det er sykt deilig at vi drar det i land, sa tomålsscorer Aleksander Melgalvis til Discovery.

Etter 28 innledende og fartsfylte minutter med store sjanser til begge lag, var det Melgalvis som sendte HamKam i ledelsen i sin 50. kamp for klubben. Målet kom på en corner som Morten Bjørlo slo omtrent på straffemerket, hvor Melgalvis sto klar og nikket ballen i det lengste hjørnet.

Det var vertenes femte mål på hjørnespark denne sesongen. Det var også Jervs tolvte innslupne på corner.

– Det var en bra slått corner, og jeg fikk styrt den der den kom fra, sa Melgalvis til Discovery i pausen.

Jerv kjempet seg godt inn i kampen mot slutten av førsteomgangen, men likevel gikk lagene i garderoben på 1-0 til vertene.

Etter en drøy times spill reduserte Mathias Wichmann med et nydelig langskudd som gikk stang inn for gjestene.

– Det er deilig å bidra med en scoring, det er lenge siden. Jeg føler jeg bidrar med god energi. Vi får satt trøkk på det på slutten, men det er skuffende at vi ikke får mer ut av det, sa Wichmann til rettighetshaveren.

– Akkurat nå er jeg veldig, veldig fornøyd med at vi har vunnet et fotballkamp, sa HamKam-trener Jakob Michelsen.

Det er tett som hagl i bunnstriden i Eliteserien. Det er kun seks poeng som skiller Sarpsborg på 11.-plass og Sandefjord.

For Jerv ser det derimot svært tungt ut med tanke på eliteseriespill neste sesong. Sørlendingene ligger helt nederst på tabellen med 14 poeng. Det er 12 poeng bak HamKam på trygg plass.

– Det som ofte betegner et lag som rykker ned, er at de er nesten gode nok. Det har vært litt for mange sånne kamper. Men vi skal gi gass til mannen med ljåen kommer og tar oss, sa Jerv-trener Arne Sandstø.

Etter hvilen var det Melgalvis som doblet vertenes ledelse. Pål Alexander Kirkevold sendte en nydelig crosser over til HamKam-kapteinen, som banket inn 2-0-målet fire minutter ut i omgangen.

Med seier og tre nye poeng legger HamKam seg på trygg plass i Eliteserien. «Kamma» har tre poeng ned til Sandefjord på kvalikplass.

(©NTB)

Flere nyheter: