Menu
HamKams Kristian Eriksen feiret etter å ha kjempet seg tilbake to ganger. Foto: Christoffer Andersen / NTB

HamKam kjempet seg tilbake to ganger – vant hjemme mot Sarpsborg

HamKam kom under to ganger hjemme mot Sarpsborg, men klarte til slutt å sikre seg seieren med 3-2 på Briskeby.

Av NTB | 26.06.2022 20:01:31

Økonomi og næringsliv: Det tok kun 14 minutter før Sarpsborg gjorde seg tellende på Briskeby. Mikkel Maigaard kom seg til skudd fra skrått hold og banket til. Ballen gikk via Hasan Kurucay sin fot og inn i mål.

«Kamma» lot ikke den ledelsen stå lenge. To minutter senere rullet hjemmelaget opp et angrep hvor Kristian Eriksen spilte opp Aleksander Melgalvis, som banket inn utligningen.

Begge lag kom seg til flere gode sjanser med blant annet et skudd fra skrått hold fra Jonathan Lindseth og Kristian Onsrud som skøyt utenfor et åpent mål.

Men igjen svarte HamKam på direkten. Vegard Kongsro slo inn i feltet, hvor Eriksen sto klar og nikket ballen inn i lengste hjørne til 2-2.

– Jeg får den på pannebrasken der, og det var utrolig deilig å se den gå inn, sa Eriksen til Discovery i pausen.

– Vi mister litt fokus i avgjørende situasjoner, og da slipper vi inn mål. Vi har mye bra spill, men slipper til for mange unødvendige sjanser. Dette må vi rette opp i 2. omgang, så vinner vi denne kampen, sa Maigaard i pausepraten.

Likevel var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et langt oppspill ble stusset bakover mot eget mål av Anton Salétros. Ole Jørgen Halvorsen klarte ikke å få kontroll på ballen da Jonas Enkerud snappet den opp, og han scoret hjemmelagets tredje.

– Når du møter et så bra lag i Sarpsborg, så må du vise litt karakter og holdning. Det gjorde vi i dag. Vi møter et Sarpsborg-lag som er fantastiske på ballen, men i andreomgang har vi full kontroll. Vi fortsetter den gode stimen, oppsummerte HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery etter kampen.

Sarpsborg ligger på 7.-plass i Eliteserien med 16 poeng på deres 11 første kamper. HamKam har ett poeng mindre og ligger på 9.-plass.

Tre minutter før pausen sendte Maigaard ballen inn fra høyre og fant pannebrasken til Lindset, som stusset ballen inn i lengste hjørne.

Etter hvilen kom Sarpsborg ut som en tornado med flere store sjanser til blant andre Ole Jørgen Halvorsen og Maigaard.

(©NTB)