Menu
Lewis Hamilton tenker ikke på karriereslutt. Foto: Anna Szilagyi / AP / NTB

Hamilton vil ikke gjøre som formel 1-rivalen: – Jeg er på et oppdrag

Lewis Hamilton innser at flere av hans mangeårige rivaler kan komme til å innstille formel 1-karrieren snart. Selv går han ikke med noen slike tanker.

Av NTB | 08.08.2022 17:30:43

Sport: Nylig ble det kjent at Sebastian Vettel er inne i sin siste sesong i formel 1-sirkuset. Det har satt i gang noen tanker hos Hamilton.

– Det får meg ikke til å tenke på fremtiden min, men det er en påminnelse om at jeg er i den delen av karrieren der folk jeg kom inn samtidig med og har kjørt lenge mot vil begynne å gi seg, sier briten til Vanity Fair.

– Før du vet ordet av det, vil ikke Fernando Alonso være her, og hvem er igjen etter det? Jeg antar at jeg blir den eldste, fortsetter han.

Hamilton har halvannen sesong igjen av sin kontrakt med Mercedes. Han har ikke tenkt på karriereslutt enn så lenge.

– Jeg tenker på hvordan jeg kan forbedre bilen, hvilke skritt vi må ta for å få dette laget til å vinne igjen, hva veikartet er for å ta et nytt verdensmesterskap, og hva vi må gjøre for å få alle i denne sporten mer på linje når det gjelder mangfold, sier briten.

Hamilton har sju VM-titler. Målet er nummer åtte. Det har ingen klart før. Jakten på den historiske triumfen kan føre til at han forlenger karrieren.

– Jeg vil lyve hvis jeg sa at jeg ikke hadde tenkt på å forlenge, sier Hamilton.

– Jeg er fortsatt på et oppdrag, jeg elsker fortsatt å kjøre, jeg blir fortsatt utfordret av det. Så jeg føler egentlig ikke at jeg må noen måte må slutte snart, fortsetter han.

Den åttende VM-tittelen kommer neppe denne sesongen. Max Verstappen synes å ha god kontroll i VM-sammendraget.

(©NTB)

Flere nyheter: