Menu
Valtteri Bottas vant det regnpregede løpet i Tyrkia. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Hamilton mistet VM-ledelsen – lagkamerat Bottas vant i Tyrkia

Lewis Hamilton måtte søndag se Max Verstappen ta over VM-ledelsen etter Tyrkias Grand Prix. Valtteri Bottas vant sitt første løp for sesongen.

Av NTB | 10.10.2021 15:52:27

Fritid: Det var knyttet stor spenning til hvordan løpet i Tyrkia kom til å utvikle seg etter at VM-leder Lewis Hamilton startet som nummer elleve etter motorbytte.

Briten hadde ingen problemer med å kjøre seg opp til 5.-plass, men måtte se Max Verstappen ta over VM-ledelsen med sin 2.-plass. Valtteri Bottas stakk av med seieren etter et kontrollert løp fra start til slutt, mens Sergio Pérez trillet inn til 3.-plass.

På en våt bane var det Bottas som startet først og tok ledelsen tidlig foran VM-toer Verstappen. Hamilton tok første startposisjon i kvalifiseringen lørdag, men startet som nevnt bak i feltet. Han kjørte seg imidlertid, som ventet, opp flere plasser i løpet av starten.

Dermed var jakten for alvor i gang for Hamilton som hadde to poeng ned til Verstappen i VM-sammendraget før helgens runde. 5.-plassen hans holdt imidlertid ikke til fortsatt VM-ledelse.

Nå leder Verstappen med seks poeng ned til Hamilton på 2.-plass foran neste løp i USA om to uker. Dermed lever spenningen videre.

(©NTB)