Menu
Burger King solgte 27.000 færre hamburgere i mars på grunn av virusutbruddet. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Hamburgersalget kraftig ned for Burger King i mars

Hamburgerkjeden Burger King rapporterte om et fall i omsetningen på 33 prosent i mars. Kjeden ber om krisestøtte og forhandler om nedsatt husleie.

Av NTB | 06.05.2020 02:02:39

Fritid: Koronaviruset satte en effektiv brems på omsetningen i mange av Burger Kings restauranter i kjøpesentre. Kjeden som er eid av Umoe Restaurants er hardt rammet av virusutbruddet og er blant dem som har søkt om mest i støtte fra regjeringens krisepakke, 3,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Nedgangen i salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270.000 færre Whopper-menyer, skriver avisen. Foruten krisestøtte er eierne i dialog med gårdeiere om nedsatt husleie for å komme seg gjennom krisen, selv om mange restauranter nå er i ferd med å åpne opp igjen.

– I den sammenhengen kommer vi ikke unna at gårdeiernes bidrag er vesentlig. Denne diskusjonen er derfor på langt nær over, sier konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants.

I mars sendte Umoe Restaurants ut permitteringsvarsel til samtlige av sine 4.300 ansatte og for 1.500 av dem ble også permitteringen gjennomført. Konsernet har 440 restauranter og kafeer i Norden og eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon.

(©NTB)

Flere nyheter: