Menu
Hertha Berlin-fansen fikk ikke noe å juble for i første kvalifiseringsduell mot Hamburg. Foto: Sören Stache, DPA via AP / NTB

Hamburg vant i Berlin – Hertha mot nedrykk

Hertha Berlin er på kanten av stupet etter 0-1-tap hjemme i første kvalifiseringsduell mot Hamburg. Laget får en stor oppgave i returkampen.

Av NTB | 19.05.2022 22:46:00

Sport: Ludovit Reis ble matchvinner fra spiss vinkel i det 57. minutt. Kanskje var det ment som innlegg, men ballen seilte over den 19-årige Hertha-keeperen Oliver Christensen og gikk i mål via lengste stolpe.

Hamburg var best i en sjansefattig første omgang. Christensen svarte med en god beinparade da Robert Glatzel avsluttet etter en drøy halvtime, og det var omgangens største sjanse.

Rett før pause fikk hjemmelaget ballen i mål, men Ishak Belfodils nikk fra kort hold ble annullert for offside.

Hertha kom bedre med i kampen fra start i den andre omgangen, men det var Hertha som scoret.

Belfodil tvang keeper Daniel Heuer Fernandes til en god redning noen minutter etter scoringen, men særlig mer greide ikke Hertha å skape.

Hamburg var sju poeng bak tredjeplassen i 2. Bundesliga fem serierunder før slutt, men knep kvalifiseringsspill med en kjempespurt. Hertha så på sin side ut til å ha gjort nok til å berge plassen, men måtte se Stuttgart ta seg forbi i siste runde.

Felix Magath, som er klubblegende i Hamburg, ble hentet til Berlin for å berge Hertha fra nedrykk. Om han skal lykkes, må han senke sine «egne» kommende mandag.

Fredrik Bjørkan ble sittende på benken for Hertha torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: