Menu
Den israelske bosetningen Ma'ale Efraim ligger i åsen ved Jordandalen, som Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil annektere på den okkuperte Vestbredden. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Hamas mener israelsk annektering vil være krigserklæring

Hamas' militære fløy mener at det vil være en krigserklæring mot Palestina dersom Israel gjennomfører sin plan om å annektere deler av Vestbredden.

Av NTB | 25.06.2020 17:04:23

Krig og konflikter: Israel planlegger å påbegynne annekteringen 1. juli, tross motstand fra både palestinere og verdenssamfunnet. FNs spesialutsending i Midtøsten, Nikolaj Mladenov, har advart om at annekteringen vil være en oppfordring til ekstremisme blant palestinerne.

– Motstandsbevegelsen regner avgjørelsen om annektering av Vestbredden og Jordandalen som en krigserklæring mot vårt folk, sa talsmann Abu Ubaida i Hamas’ militære fløy i en TV-sendt tale torsdag.

Hamas, som har regjert i Gaza siden 2007, har utkjempet tre kriger mot Israel.

Annekteringen er en del av en større plan som president Donald Trump la fram i januar. Den legger opp til en slags tostatsløsning der et lappeteppe av en palestinsk stat blir opprettet på Gazastripen og de områdene av Vestbredden som ikke annekteres.

Den palestinske selvstyremyndigheten har avslått denne planen og kuttet diplomatiske forbindelser til USA.

(©NTB)

Flere nyheter: