reklame for Utvik Autoservice
Menu
– Det er viktig å forstå hvorfor epidemien har rammet enkelte grupper ekstra hardt, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Halvparten av korona­pasientene er født utenlands

Innvandrere har vært overrepresentert blant de smittede helt siden pandemien startet. Men de siste tre månedene har andelen økt.

Av NTB | 22.10.2020 02:38:03

Politikk: Nesten halvparten, 272 av de 571 pasientene som er blitt innlagt med covid-19 siden juni, er utenlandsfødte, viser tall fra sykehusene som Folkehelseinstituttets (FHI) har samlet inn. Fram til juni var en av tre pasienter i Norge født i utlandet, skriver Aftenposten.

Nå har FHI satt i gang en større undersøkelse for å finne ut hva som er forklaringen.

– Det er viktig å forstå smittesituasjonen totalt sett, og hvorfor epidemien har rammet enkelte grupper ekstra hardt, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

FHI mener dette kan bidra til bedre og målrettede tiltak.

– Noen grupper innvandrere har få smittede. Men alt i alt er innvandrere klart overrepresentert blant både smittede og sykehusinnlagte, sier hun.

Selv om innvandrere er overrepresentert i antall smittede og pasienter, så gir det ikke utslag i dødstallene.

Blant de 277 personene med koronavirus som hadde dødd fram til 11. oktober, er bare 35 født i et annet land, det tilsvarer 12,6 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: