reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Halvor Egner Granerud var skuffet tross sølv i skiflygings-VM. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Halvor Egner Granerud et halvt poeng bak VM-gullet i skiflyging: – Det er fryktelig surt

Halvor Egner Granerud tok VM-sølv i skiflyging lørdag. Etter karrierens lengste svev på 243 meter var han 0,5 poeng bak gullet og ekstremt skuffet.

Av NTB | 12.12.2020 18:08:16

Sport: En skuffet verdenscupleder måtte bryskt avfeie forsøket på å sette på ham en gulltrøye da han ble intervjuet av NRK etter finalen.

– Hvorfor skal jeg ha på den? Jeg vant ikke. Jeg vet da søren hva som skjer, sa Granerud.

Til NRK sa han at han nå endelig forstår hvordan Rune Velta følte det etter å ha tatt VM-sølv i Vikersund.

– Jeg sa det før mesterskapet, at hvis jeg føler at jeg har gjort alt så bra jeg kan, så skal jeg være fornøyd, og det føler jeg ikke nå, altså. Jeg hopper to gode andreomganger, et ålreit førstehopp i dag og et dårlig i går. Da er det fryktelig surt å bli nummer to, sa Granerud.

Men det var ekstremt lite som skilte ned til hans norske utfordrer. Granerud har hoppet seg inn i den gule trøya som viser at han leder verdenscupen etter tre seirer i sesonginnledningen. I skiflygings-VM i Planica har han vært med i seierskampen fra første hopp.

I finaleomgangen satte Asker-hopperen utfor som nest sistemann, etter et svev på 239 meter i den tredje omgangen. Med et kanonhopp på 243 meter la han press på Geiger som satt alene igjen på toppen.

– Jeg kunne nok ha satt nedslag, men jeg kunne også ha gjort et bedre hopp i første omgang, så jeg føler ikke at det er der jeg taper gullet, sa Granerud.

Det er ekstremt jevnt etter fire svev og nesten 1 kilometer i hopplengde. Sølvet er Graneruds første VM-medalje i karrieren.

Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen og bronsemedaljen. Robert Johansson ble nummer fem. Han hoppet 228 meter i tredje omgang, og avsluttet med 232 meter. Det ble for langt opp til medaljene, 18,3 poeng bak tredjeplassen.

Regjerende mester Daniel Andre Tande leverte svev på 224 og 218 meter lørdag og ble nummer 13. Johann Andre Forgang ble nummer 22 etter hopp på 200 og 205 meter lørdag.

– Kjedelig sistedag, da. Ingen hopp over 200 meter. Men jeg sitter igjen med en god følelse, jeg har fått med meg nye erfaringer, sa Eriksen etter sitt første VM.

Søndag er det lagkonkurranse, som Norge har vunnet to ganger på rad. Det blir Granerud, Johansson, Tande og Forfang som utgjør Norges lag.

Tyske Karl Geiger ledet før de to avsluttende omgangene lørdag, og han beholdt den ledelsen helt til siste slutt. Han tok med det Tysklands fjerde VM-tittel i skiflyging, noe som er en tangering av Norge og Østerrikes rekord.

Men Granerud satte ikke nedslag etter karrierens lengste svev. Det kostet ham VM-gullet. For Geiger taklet presset, hoppet 231,5 meter, satte nedslag og kunne juble for gullet med 0,5 poengs seiersmargin.

Debutant Sander Vossan Eriksen endte på 28.-plass. Eriksen imponerte på dag 1 av mesterskapet, men lørdag ble det et kort svev i og landing allerede på 172,5 meter i tredje omgang, og 198 meter i fjerde.

(©NTB)

Flere nyheter: