Menu
Terje Halleland i Fremskrittspartiet ber regjeringen snarest lyse ut 26. konsesjonsrunde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Halleland vil ha 26. konsesjonsrunde nå

Europa er inne i en energikrise etter utbruddet av krig i Ukraina, likevel vil ikke regjeringen legge forhodene til rette for større gassproduksjon. Det setter regjeringsavtalen med SV en stopper for.

Av Egil M Solberg | 23.06.2022 20:04:29

Energikrise: Miljøvennlig naturgass fra Norge er det nå stort behov for i Europa, men regjeringen holder igjen.

Terje Halleland i Fremskrittspartiet ber nå regjeringen snarest lyse ut 26. konsesjonsrunde for å legge forholdene til rette for en økt produksjon.

– I den desperate energisituasjonen flere av våre europeiske naboland nå står i, er det regelrett absurd at regjeringen har gitt SV gjennomslag for å hindre leting etter olje og gass i nye felt, sier partiets energipolitiske talsperson, Terje Halleland.

I budsjettavtalen i fjor høst fikk SV gjennomslag for å ikke sette i gang noen 26. konsesjonsrunde på norsk sokkel i 2022. Det åpnes dermed ikke for leting etter olje og gass i nye områder i år.

– Norge har gjenværende olje- og gassreserver av betydelig størrelse og kan, gjennom leting, nye funn og utbygging av felt, fortsette å være en viktig leverandør til Europa – også på lengre sikt utover 2030, heter det i en felles uttalelse fra EU og Norge i dag.

– Nå bør regjeringen raskt komme på banen og utlyse 26 nummererte runde, sier Halleland.

Flere nyheter: