Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Halleland forfremmes i FrP

Terje Halleland fra Ølensvåg er ny energi- og miljøpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet i Norge.

Av Egil M Solberg | 19.02.2021 14:34:25

Politikk: Halleland som hadde tilsvarende rolle fra 2017 til Frp gikk ut av regjering i 2020, overtar rollen fra tidligere landbruks og samferdselsminister Jon Georg Dale som ikke tar gjenvalg som stortingsrepresentant til høsten.

– Jeg er glad for å ha fått tilliten til og igjen kunne fronte energi, – miljø og klimapolitikk for Fremskrittspartiet. Dette er et stort og komplekst felt som engasjerer stadig flere, og som det vil være mye oppmerksomhet rundt frem mot valget til høsten, sier Halleland.

Halleland skal nå kjempe for industrien.

– Fremskrittspartiet er nå det eneste partiet som reelt står opp for olje- og gassnæringen. Jeg vil fortsette å jobbe for at rammebetingelsene til Norges desidert viktigste næring ikke svekkes, og for at selskapene på sokkelen fortsatt skal få tilgang på nye arealer. Det er avgjørende for hundretusener av arbeidsplasser i næringen, og for inntektene til velferdssamfunnet vårt, sier Halleland.

Halleland vi komme det han kaller «ineffektiv symbolpolitikk» til livs.

– I klima- og miljødebatten vil jeg jobbe for at Fremskrittspartiet skal fortsette å være en tydelig stemme mot den overbudskampen vi nå ser fra de andre partiene. Fokuset må vekk fra dyr og ineffektiv symbolpolitikk som svekker norsk industri og som gjør hverdagen for folk utfordrende, og heller rettes mot rasjonelle tiltak der målet er mest mulig kutt av globale utslipp per brukte krone, sier Halleland.

Flere nyheter: