Menu
Achraf Hakimi ble matchvinner da Marokko tok seg videre i afrikamesterskapet på bekostning av Malawi. Her vinner han en duell med Francisco Madinga. Foto: Themba Hadebe, AP / NTB

Hakimi skjøt Marokko til kvartfinale

Et flott frispark fra Archraf Hakimi ble vinnermålet da Marokko vendte til 2-1-seier over Malawi i afrikamesterskapets åttedelsfinale.

Av NTB | 25.01.2022 22:36:32

PSG-backen skrudde ballen over muren og opp i krysset i det 70. minutt. Dermed sørget han for at Marokko møter Elfenbenskysten eller Egypt i kvartfinalen søndag.

Gabadinho Mhango hadde gitt Malawi en sjokkledelse med et skudd fra 40 meter tidlig i kampen. Han så at keeper sto langt ute, prøvde lykken og så ballen gå i mål.

Youssef En-Nesyri nikket inn utligningen på overtid i første omgang.

Marokko var det beste laget og skapte mange sjanser. Laget mente seg også snytt for et straffespark før Hakimi avgjorde.

Kampen skulle vært spilt på Olembe stadion, der åtte mennesker mistet livet da det oppsto trengsel i forbindelse med mandagens kamp mellom vertsnasjonen Kamerun og Komorene. Den ble flyttet til en annen stadion i Yaoundé, og de døde ble markert med ett minutts stillhet før avspark.

Begge lag spilte med sørgebind.

Marokko jager sin første tittel i afrikamesterskapet siden 1976. For Malawi var det første kamp i afrikamesterskapets cuprunder noensinne.

(©NTB)

Flere nyheter: