reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hakeem Jeffries blir Nancy Pelosis etterfølger som Demokratenes leder i Representantenes hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Hakeem Jeffries valgt til Demokratenes leder i Representantene hus

Hakeem Jeffries er valgt til Demokratenes leder i Representantenes hus og etterfølger dermed Nancy Pelosi.

Av NTB | 30.11.2022 17:36:34

Sport: 52 år gamle Jeffries ble onsdag enstemmig valgt av sine partifeller, og han er den første svarte amerikaneren som skal lede et av de store partiene i Kongressen.

Han overtar vervet etter Nancy Pelosi når den nyvalgte forsamlingen trer sammen i januar.

– Denne nye generasjonen av ledere gjenspeiler livligheten og mangfoldet i vår store nasjon, sa Pelosi i en gratulasjonserklæring til Jeffries etter onsdagens avstemning.

Jeffries tilhører den progressive gruppa i Demokratenes partigruppe, men er samtidig regnet som en sentrumsnær politiker med relativt godt forhold til næringslivet.

52-åringen får imidlertid en annen jobb enn den Pelosi har hatt de siste to årene, ettersom Republikanerne overtok et knapt flertall i Representantenes hus etter mellomvalget 8. november.

Jeffries har sittet i Representantenes hus siden 2013, der han er valgt inn fra delstaten New York.

Nancy Pelosi kunngjorde i begynnelsen av november at hun ikke ville ta gjenvalg som partiets leder i Representantens hus, et verv hun har hatt siden 2003.

Demokratenes nye leder får ingen lett oppgave. Samtidig som han skal styre et mindretall mot et stadig mer kompromissløst republikansk parti, er det mistro mot ham på partiets venstreside, skrev nettstedet Vox i forrige uke.

Republikanerne vil kunne bruke sin nyvunne makt til å blokkere president Joe Bidens lovgivende agenda. De har blant annet varslet at de vil etterforske Bidens håndtering av koronapandemien og USAs tilbaketrekking fra Afghanistan.

Flere nyheter: