Menu
Ragnhild Haga tar over Anne Kjersti Kalvås plass i OL-troppen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Haga erstatter koronasmittede Kalvå i OL-troppen

Ragnhild Haga stepper ut av reserverollen og inn på det norske OL-laget i langrenn. Hun tar over plassen til koronarammede Anne Kjersti Kalvå i Beijing-lekene.

Av NTB | 29.01.2022 11:08:03

Sport: Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag morgen.

«I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppens kvinnelag har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene», står det i uttalelsen.

– Kalvå er ikke klar til første øvelse, og da må vi ha folk for å stille fullt lag, sier kvinnelandslagets trener Ole Morten Iversen til VG.

Han utelukker ikke at Kalvå kan komme til Kina senere og få en bit av OL.

– Men akkurat nå er hun verken reiseklar eller i troppen. Hun er akkreditert og kvalifisert, så hvis det dukker opp noen plasser, så er hun en man kan sette inn.

30-åringen ble i 2018 olympiske mester på 10-kilometeren i fri teknikk. Hun var også med på stafettlaget som tok gull i Pyeongchang.

Heidi Wengs situasjon er ikke avklart. Hun er for tiden i likhet med Kalvå i isolasjon i italienske Seiser Alm etter å ha testet positivt på koronaviruset. Langrennsledelsen håper å få henne klar til å gå noen distanser i Kina-OL.

Kvinnelandslaget skal fly fra Zürich til Beijing tirsdag. Det er den nye planen etter at det kom smitte inn i langrennsleiren. Herrene forlater i helgen Seiser Alm og setter kursen mot Oslo. Mandag flyr de av gårde med charterfly til Kina.

Haga har denne sesongen stått utenfor langrennslandslaget og måttet stå for egen satsing. Nå får hun uttelling for innsatsen og tar del i OL.

Som reserve har Haga trent med OL-laget på samlingen i Nord-Italia. Åsen-løperen er dermed klimatisert til å gå i høyden når lekene starter. Der blir første langrennsøvelse kvinnenes skiathlon 5. februar.

(©NTB)

Flere nyheter: