Menu
Det har vært store demonstrasjoner mot militærrådet som har tatt over styringen av Tsjad etter presidentens død. Her i hovedstaden N'Djamena. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Hæren i Tsjad: Flere hundre opprørere drept i kamper

Tsjads militære ledere opplyser at flere hundre opprørere ble drept i kamper vest i landet, der president Idriss Déby nylig døde etter kamper.

Av NTB | 30.04.2021 23:39:59

Krig og konflikter: Hæren, som sammen med Débys sønn utgjør et omstridt lederskap etter presidentens død tidligere i april, opplyser at flere hundre opprørerne er blitt drept i kamper om byen Nokou. 66 er tatt til fange.

Kampene har foregått de to siste dagene, etter at opprørerne i gruppen Fact (Front for endring og enighet i Tsjad) tok kontroll over den.

Opprørerne har varslet at de ville fortsette striden etter Débys dødsfall og marsjere mot hovedstaden. Ifølge hæren døde Déby av skader han pådro seg i kamp på frontlinjen 19. april.

Det at makten ble ført videre til sønnen Mahamat Idriss Déby er møtt med anklager om statskupp og det har vært voldsomme demonstrasjoner i hovedstaden N’Djamena.

Minst seks er drept i demonstrasjonene, og opposisjonen hevder det er blitt skutt med skarpt mot demonstrantene. Dette avviser militærjuntaen.

Tsjad er en viktig alliert i kampen mot islamistene i Sahel-regionen.

(©NTB)

Flere nyheter: