Menu
Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hadia Tajik går av som statsråd – fortsetter som Ap-nestleder

Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister i kjølvannet av pendlerboligsaken, men fortsetter som Ap-nestleder.

Av NTB | 02.03.2022 14:30:06

Politikk: Tajik informerte på en pressekonferanse onsdag at hun selv har bedt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om å få gå av.

– Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil, har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sier Tajik.

Hun påpeker at den øverste sjefen i arbeidsdepartementet er avhengig av tillit.

– Det er mange andre som kan være arbeidsminister. Det er Arbeiderpartiets politikk som er det viktigste, sier Tajik.

Tajik har i ettertid vært tydelig på at hun var pendler og hadde krav på skattefri pendlerbolig. Hun har opplyst at hun hadde utgifter til barndomshjemmet i Rogaland.

Flere politikere har krevd at Tajik redegjør grundigere for saken. Frp-leder Sylvi Listhaug har blant annet sendt henne 20 spørsmål som hun vil ha svar på.

Tajik har tatt selvkritikk og sagt at hun hadde «fullstendig feilvurdert» saken. Hun har også sagt at hun skal betale tilbake den eventuelle skattefordelen hun har fått.

– Nettopp fordi det arbeidet er så avgjørende, vil jeg ikke tillate at feil som jeg begikk for 15 år siden skal stå i veien for dette arbeidet eller det arbeidet regjeringen gjør som sådan, sa Tajik.

Hun sier hun hadde en god samtale med Støre i forkant av pressekonferansen. Hun utelukker foreløpig ikke at hun kan komme tilbake til regjeringen.

– Det er statsministeren som til syvende og sist setter sammen regjeringen, sa hun på spørsmål om hun var aktuell for en ny statsrådspost.

VG avslørte sist søndag hvordan Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Tajik sa hun tok dette valget fordi pendlerboligsaken fra 2006–2010 hadde begynt å overskygge det viktige arbeidet hun mener regjeringen og Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjør.

Flere nyheter: