Menu
Hadia Tajik på pressekonferansen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hadia Tajik fortsetter som nestleder i Arbeiderpartiet

Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister, men blir sittende som nestleder i Arbeiderpartiet inntil videre.

Av NTB | 02.03.2022 14:14:41

Politikk: Det opplyste Tajik på en hasteinnkalt pressekonferanse onsdag. Tajik har vært nestleder i Ap siden 2015.

– Nå går jeg tilbake til Stortinget, der jeg er innvalgt for Rogaland. Der kommer jeg kommer til å fortsette med det politiske arbeidet mitt som jeg brenner for, og jeg kommer til å fortsette som nestleder for partiet som jeg er så glad i, sa Tajik på pressekonferansen.

VG skrev sist søndag hvordan Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Tajik har i ettertid vært tydelig på at hun var pendler og hadde krav på skattefri pendlerbolig. Hun har opplyst at hun hadde utgifter til barndomshjemmet i Rogaland.

Flere politikere har krevd at Tajik redegjør grundigere for saken. Frp-leder Sylvi Listhaug har blant annet sendt henne 20 spørsmål som hun vil ha svar på.

Tajik har tatt selvkritikk og sagt at hun hadde «fullstendig feilvurdert» saken. Hun har også sagt at hun skal betale tilbake den eventuelle skattefordelen hun har fått.

Flere nyheter: