Menu
Tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik går fra statsråd-stol i Stortinget til energi- og miljøkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB

Hadia Tajik (Ap) blir medlem i energi- og miljøkomiteen på Stortinget

Hadia Tajik (Ap) skal møte i energi- og miljøkomiteen når hun nå går tilbake til Stortinget etter å ha trukket seg som arbeids- og integreringsminister.

Av NTB | 23.03.2022 00:49:34

Politikk: – Jeg har snakket med Hadia, og hun ønsker å møte som vanlig stortingsrepresentant og vanlig medlem i en fraksjon. Det har vært en tøff periode for henne, så det skjønner jeg godt. Valgkomiteens innstilling er at hun går inn i energi- og miljøkomiteen, sier parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, til NTB.

Da hun først trakk seg, sa hun at hun så fram til jobben som stortingsrepresentant, og at det politiske engasjementet hennes var uavhengig av verv.

Siden 11. mars har Tajik vært sykmeldt, noe Aasrud sier hun vil fortsette å være i en tid fremover.

– Hun har erfaring fra å jobbe med dette fra finans, særlig på oljeskatt, så det blir bra.

Tajiks plass i energi- og miljøkomiteen blir endelig vedtatt onsdag ettermiddag på partiets gruppemøte. Da blir det også klart hvem som tar over som leder i den samme komiteen etter at Terje Aasland, som tidligere hadde vervet, ble ny olje- og energiminister.

Tajik trakk seg tidlig i mars på grunn av pendlerboligsakene hun har fått kritikk for. En drøy uke senere trakk hun seg også som nestleder i partiet.

Tajik, som kommer fra energifylket Rogaland, satt i finanskomiteen før hun ble minister i Støre-regjeringen. Aasrud sier komitéplassen samsvarte med Tajiks preferanser.

(©NTB)

Flere nyheter: