Menu
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hadde store leieinntekter mens hun fikk pendlerbolig

Samtidig som Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik fikk gratis pendlerleilighet av skattebetalerne, bodde hun på pikerommet og hadde store leieinntekter fra to leiligheter hun eide.

Av Egil M Solberg | 02.03.2022 08:11:35

Pendlerboligsaken: Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) forteller tirsdag kveld til Dagbladet at hun kjøpte to leiligheter i perioden 2006 til 2010.

Dette skjedde mens hun hadde en mye omtalt skattefri pendlerleilighet i Oslo, og fortalte Statsministerens kontor (SMK) at hun leide en leilighet i Sandnes.

Denne leide hun ikke, har det senere vist seg.

Tajik sier hun likevel hadde boutgifter i Rogaland, og derfor hadde krav på pendlerleilighet i Oslo betalt av skattebetalerne.

Disse utgiftene var hos hennes foreldre, men Nav-ministeren kan ikke dokumentere at hun hadde kostnader, melder avisa.

Men det første året som politisk rådgiver i regjeringen var hun sjelden hjemme, viser dokumenter TV 2 har fått innsyn i.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg har skuffet folk, for jeg er veldig opptatt av å være skikkelig og redelig, sier Tajik til VG.

Hun har tidligere varslet at hun vil tilbakebetale skatt som hun har fått fritak for i denne periode. Det skal være snakk om nesten 200.000 kroner i skattefordel.

Mange reagerer

Rødts Mimir Kristjansson fra Rogaland er en av få stortingspolitikere som hittil har kritisert Tajiks pendlerboliger og hennes håndtering av saken.

– Dette blir bare verre og verre. Skattebetalerne i Norge betaler ikke for pendlerboliger fordi politikere skal få bygge seg opp store eiendomsformuer, sier Kristjansson til Dagbladet.

Kristjansson sier det ikke er meningen at politikere skal gis skattefrie pendlerboliger mens de leier ut leiligheter på hjemstedet.

– Det oppleves som hårreisende urettferdig at politikere kan få gratis pendlerbolig samtidig som de tjener fett på å leie ut leiligheter de eier, sier han til avisa.

Flere nyheter: