reklame for Sheiken Bowling
Menu
Erling Braut Haaland får oppfylt drømmen om å spille i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB

Haalands overgang til Manchester City nærmer seg – fikk fri til å ta seg av «personlige saker»

Erling Braut Haaland fortsetter fotballkarrieren i Manchester City fra sommeren av. Det melder det anerkjente nettstedet The Athletic.

Av NTB | 09.05.2022 16:30:52

Sport: Ifølge nettstedet vil avtalen bli offentliggjort om få dager. Det oppgis ingen åpne kilder i saken, men henvises til «kilder i Tyskland». BBC sitter også på informasjon fra ulikt hold om at partene er enige om en overgang.

Den britiske rikskringkasteren skriver at Haaland-kjøpet kan bli bekreftet i neste uke. I helgen uttalte klubbledere i Dortmund at det kunne komme en avklaring denne uka.

Mandag fikk Haaland fri til å ordne ting som berører ham selv.

– Spillerne trener ikke i dag, og vi har gitt Erling lov til å ta seg av personlige saker», sier en talerperson i Borussia Dortmund til den tyske TV-kanalen Sport1.

Fridagen brukte Haaland til å ta medisinske tester, hevder den profilerte fotballjournalisten Fabrizio Romano. Han skriver på Twitter at jærbuen kommer til å signere en City-avtale som strekker seg til juni 2027.

Haaland har en utkjøpsklausul i sin kontrakt (løp til sommeren 2024) med Borussia Dortmund. Den skal være på cirka 750 millioner kroner i overgangssum og kunne bare utløses i løpet av denne sesongen.

Spekulasjonene har vært mange rundt Haalands framtid, særlig gjennom denne sesongen. Foruten Manchester City har Real Madrid vært favoritt til å sikre seg kraftspissens underskrift. Også Barcelona har vært nevnt relativt hyppig.

NTB har mandag uten hell forsøkt å innhente en kommentar fra Alfie Haaland.

Haaland ble hentet til Dortmund fra Salzburg like før nyttår i 2019. I løpet av tiden i Bundesliga vokste han raskt til å bli en av verdens beste spisser, og han scoret omtrent et mål i snitt per kamp for den tyske storklubben.

Borussia Dortmund avslutter ligasesongen mot Hertha Berlin lørdag. Der kan Haaland som det siste han gjør i svart og gult, sende bortelaget med to nordmenn i stallen (Rune Almenning Jarstein og Fredrik Bjørkan) ut i et vrient nedrykksomspill.

Haaland vant den tyske cupen med Dortmund i 2020/21 og står også med to ligatitler og et cupgull for Salzburg. 21-åringen har også gjort det meget sterkt for Norges landslag, der han har scoret 15 mål på 17 kamper.

Sky Sports melder uten åpne kilder at Manchester Citys direktør Ferran Soriano i forrige uke ga beskjed til Borussia Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke at de ville løse ut Haaland.

Haalands far Alfie har vært sentral i prosessen sammen den nå avdøde agenten Mino Raiola. Pappa Haaland spilte selv for blant andre Manchester City i sin proffkarriere.

(©NTB)

Flere nyheter: