Menu
Erling Braut Haaland scoret igjen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Haalands målshow fortsatte – forbi Rivaldo og Suárez i CL

Erling Braut Haalands eventyrlige scoringssnitt fortsetter i Manchester City. I 5-0-seieren over FCK i Champions League scoret han to nye mål.

Av NTB | 05.10.2022 23:00:58

Sport: Haaland kom ikke ut på banen igjen etter pausen. Da hadde han scoret kampens to første mål, men ble snytt for å score sitt fjerde strake hattrick på hjemmebane. City ledet 3-0 etter halvspilt kamp i Manchester. Riyad Mahrez, et selvmål og Julian Alvarez var de tre andre scoringene i nok en kamp som endte med at Haaland igjen var på alles lepper.

En ny kamp venter mot Southampton lørdag. Så langt har Haaland forbløffet hele fotballverden etter sin overgang til City fra Borussia Dortmund. Lysluggen har scoret 19 mål på 12 kamper.

Haaland står med utrolige 28 mål på 22 kamper i mesterligaen. De to målene gjorde at han tok seg forbi den gamle brasilianske helten Rivaldo og storspiller Luis Suárez.

Det var også Haalands første berøring i kampen.

City-manager Pep Guardiola smilte og ristet på hodet etter å ha sett sin elev gjøre det han har gjort i et forrykende tempo etter overgangen: Score mål.

Ti minutter senere kom han til en ny avslutning, men headingen ble reddet av FCK-keeper Kamil Grabara. Ikke lenge etter traff Haaland enda bedre med en ny avslutning, men Grabara var på rett plass på det knallharde skuddet.

Etter 32 minutter fikk 22-åringen sitt andre mål da han pirket inn 2-0 på en retur.

Mahrez satte inn 4-0 på straffespark i sin 200. kamp for Manchester City.

Haalands spisskollega Julian Alvarez fikk starte i tospann med Haaland på topp mot FCK. Han fikk gleden av å sette inn 5-0 etter et vakkert City-angrep signert Jack Grealish og Mahrez.

De gulkledde slo Sevilla hele 4-1 på bortebane. Målscorer Jude Bellingham ble mesterligaens tredje yngste kaptein noensinne. Raphaël Guerreiro, Karim Adeyemi og Julian Brandt kom også på scoringslisten.

Youssef En-Nesyri scoret Sevillas eneste mål. Spanjolene ligger på 3.-plass med ett poeng. Det er like mange poeng som FCK, som fortsatt har et håp om å ta seg til europaligaens sluttspill med tredjeplass.

I Manchester var det langt unna poeng for et FCK som har slitt den siste tiden og stilte uten faste spillere som Nicolai Boilesen, Rasmus Falk og Carlos Zeca.

Det første målet kom før sju minutter var spilt. Da rev jærbuen seg løs og satte inn kampens første mål på én berøring.

I pøsregnet i Manchester fortsatte hjemmelaget å kjøre over danskene. Et selvmål av Davit Khocholava kom etter en avslutning fra Sergio Gómez. Ballen skiftet retning to ganger på vei mot mål, og Haaland var, naturligvis ikke langt unna, statist til den tredje scoringen.

City er så å si klar for avansement i mesterligaen med ni poeng og 11-1 i målforskjell på de tre første kampene. Relativt stø kurs mot sluttspillet har også Haalands gamleklubb Borussia Dortmund.

(©NTB)