Menu
Manchester Citys Erling Braut Haaland viste fram godfoten med 2-1-målet mot Borussia Dortmund onsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Haalands kunstscoring minnet Guardiola om Cruyff

Erling Braut Haalands akrobatiske 2-1-scoring mot Borussia Dortmund ga Manchester City-manager Pep Guardiola assosiasjoner til mentoren Johan Cruyff.

Av NTB | 15.09.2022 09:00:58

Sport: Haaland hadde vært uvanlig anonym fram til det gjensto seks minutter av mesterligakampen mot gamleklubben fra Tyskland.

Da fikk nordmannen plutselig sjansen foran mål og viste fram venstrefoten sin nok en gang. 21-scoringen gjorde ham til matchvinner.

Han fikk ballen i mål på spektakulært vis og fikk mange til å tenke på scoringer som svensken Zlatan Ibrahimovic gjorde i sine glansdager.

– Alle vet hvor viktig Johan Cruyff har vært i livet mitt: som person, som pedagog, som mentor, som alt, sa Guardiola om Cruyff.

Nederlenderen var spiller i Barcelona i mange år, og senere ble han trener og manager i klubben for blant annet Guardiola.

– Han scoret et utrolig mål på Camp Nou mot Atlético Madrid i 1973 som var ganske lik. Da Haaland scoret, tenkte jeg på Cruyff, sa Guardiola.

Zlatan var langt fra enestående under det ene året under Guardiola i Barcelona, men han fikk likevel vist fram fotballkunst ved en rekke anledninger.

– Jeg husker at Zlatan hadde denne evnen til å legge «foten på taket». Erling er ganske lik. Han er elastisk og har denne evnen til å få ballen i nettet. Han er så stor, men har til tross for det denne naturlige fleksibiliteten.,

Haaland har scoret sterke 26 mål på sine 21 kamper i mesterligaen, og han har scoret 13 mål på sine ni kamper i Manchester City-trøya.

Pep Guardiola fikk andre bilder i hodet, minner om en spiller med en minst like stor legendestatus.

Haalands fleksibilitet foran mål fikk også Guardiola til å dra sammenligninger til en annen Barcelona-spiss, Zlatan Ibrahimovic.