Menu
Dortmund vil slippe inn flere på kampene for å se Erling Braut Haaland og lagkameratene i aksjon. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Haalands klubb til kamp mot tilskuertak – går rettens vei

Borussia Dortmund tar nå juridiske grep i bruk for å få slippe inn flere tilskuere på kamper i tiden som kommer.

Av NTB | 31.01.2022 17:20:51

Sport: Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke sa mandag at han beklager å måtte involvere rettsapparatet, men at det nå handler om å beskytte egen klubbs interesser.

Fra før har Köln og Leipzig gått til tilsvarende skritt.

Både Dortmund og Köln tilhører Nordrhein-Westfalen-delstaten i Tyskland. Der vil en domstol allerede tirsdag ta stilling til hastesaken den er forelagt av Dortmund. Klubben håper å få restriksjonene delstatsmyndighetene har lagt på antall tilskuere kjent ugyldige.

De tyske delstatene sitter selv med ansvaret for å vurdere og sette tak på antall tilskuere som kan slippes inn på kamper i idretten. Det har ført til relativt store ulikheter, avhengig av hvilket område i Tyskland de ulike klubbene hører til.

Dortmund og Köln må i øyeblikket forholde seg til at kun 750 personer kan få overvære kamper.

– Vi er bevisst vårt ansvar i samfunnet, men det betyr i dette tilfellet å gi beskjed dersom tiltak ikke lenger virker forståelige og er uten effekt. Samtidig settes levedyktigheten til mange aktører innen kultur og idrett i fare, sier Köln-sjef Alexander Wehrle.

Den neste runden i tysk Bundesliga spilles kommende helg. Da skal Erling Braut Haaland og lagkameratene i Dortmund ut i toppkamp hjemme mot Bayer Leverkusen.

(©NTB)