reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Erling Braut Haalands markedsverdi stiger og stiger. Foto: Martin Meissner, AP /NTB.

Haaland-verdi på 1,68 milliarder: Økt med snaut 400 mill. på en måned

Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

Av NTB | 30.11.2020 12:08:08

Sport: Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

Haaland ble nylig kåret til den beste spilleren i verden under 21 år. Det ga ham Golden Boy-trofeet i regi av avisen Tuttosport.

Haalands kontrakt med Borussia Dortmund løper til 2024. Det er fortsatt uklart om det foreligger en utkjøpsklausul på rundt 800 millioner kroner før sommeren 2022. Klubben har tilbakevist dette.

Dortmund betalte vel 200 millioner kroner for Haaland da han kom fra Salzburg for et snaut år siden. Det har vist seg å være svært god butikk. Haaland er over åtte ganger mer verdifull nå enn i desember 2019.

CIES er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og blant annet anslag på verdier.

(©NTB)

Flere nyheter: